Székesfehérvári ingatlanok, eladó lakások, családi házak, kiadó lakások

Nyilvántartási szám:

Visszahívás kérése

Név:
Vezetékes telefon:
Mobil telefon:
E-mail cím:
Ingatlan sorszáma:
Milyen ügyben?
Üzenet:

Energetikai tanúsítvány készítése

Energetikai tanúsítvány készítése

 

2012. január 1.-jétől kötelező, a jogszabályban meghatározott ingatlanok adás-vételénél és tartós (egy évnél hosszabb ideig tartó) bérbeadásánál energetikai minőségtanúsítvány készítése.

Ennek elkészítése helyszíni felméréssel, bejárással kezdődik. Ha rendelkezik az ingatlan tervekkel, akkor elsősorban ezeket a dokumentumokat ellenőrzi le energetikai szakértőnk (tanúsítónk). Majd felméri az épületet, és fotókat készít róla. Így jut hozzá az ingatlan geometriai adataihoz. Szemrevételezéssel, az építés kora alapján, de akár kisebb bontással, vagy egyéb méréses diagnosztikai módon megállapítja a hűlő felületek anyaghasználatát, rétegrendjét, valamint a nyílászárók típusát. Ezután meghatározza a fűtési, használati meleg víz előállítási rendszereket, azok hő termelőit, hő leadóit, hő elosztó vezetékeinek elhelyezkedését, vezérlésüket, valamint szivattyúk rendszerét. Utóbbit a hő termelők adattáblájából, a szivattyúk típusának megállapításából és szemrevételezéssel lehet megtudni. A fogyasztási adatokat is a helyszínen rögzíti munkatársunk. Ebbe beletartozik az aktuális mérőóra állások és számlák alapján az elmúlt évek elektromos áram és gázfogyasztás feljegyzése.

A fél órás helyszíni adatgyűjtést követi a számítások elkészítése, valamint az eredmények dokumentálása. A munka befejeztével a kész besorolást és a C kategóriánál rosszabb minősítésű ingatlanok esetében, a minimum C kategória eléréséhez szükséges felújítási munkálatok rövid ismertetését tartalmazó tanúsítványt, alátámasztó számításokkal és a meglévő épület leírását, szöveges minősítését juttatja el munkatársunk a megrendelőhöz, eladóhoz.

Fontos az ingatlan pontos helyszíni felmérése, hiszen a hiányos vagy pontatlan alapadatokból készített tanúsítvány alapján történő értékesítést követően a vevő joggal kérheti számon az egyes ingatlanok esetében, hogy amit megvásárolt nem teljesíti fogyasztásban, energetikai minőségben az általa vártakat, esetleg a felújítására lényegesen többet kell költenie, mint ami a felújítási javaslatokból várható lett volna.

Az általunk ajánlott szakértő nagy odafigyeléssel, pontossággal és versenyképes áron készíti el az Ön számára a hiteles energetikai minőségtanúsítványt.